Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Бережанській ДПІ навчали платників подавати декларації та розповіли про податкові новації

опубліковано 28 вересня 2021 о 15:05

Днями в Бережанській ДПІ Головного управління ГУ ДПС у Тернопільській області для платників податків відбувся тренінг на тему «Порядок розрахунку податкової знижки за навчання».

Під час проведення заходу головний державний інспектор Бережанської ДПІ Олександра Шаряк та старший державний інспектор цієї ДПІ Назар Глушковський розповіли, які категорії громадян можуть скористатись правом на податкову знижку за навчання та які документи необхідно подати до податкової інспекції. «Граничний термін подання податкової декларації за 2020 рік – 31 грудня 2021 року», – наголосили вони.

Податкову декларацію для отримання податкової знижки можна подати в електронній формі, скориставшись електронним сервісом «Електронний кабінет платника».

Розмір податкової знижки складе 18% від вартості навчання. До податкової знижки включаються фактично здійснені протягом року витрати, які підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, договорами з навчальним закладом, довідкою про отримані у звітному році доходи, документами, які підтверджують ступінь споріднення.

Також зупинились на порядку розрахунку податкової знижки, нагадали про способи подання декларації про майновий стан і доходи та надали практичну допомогу в заповненні декларації про майновий стан і доходи.

Фахівці розповіли також на новаціях, запроваджених Законом України від 1 грудня 2020 року № 1017-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України  щодо лібералізації застосування реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку та скасування механізму компенсації покупцям (споживачам) за скаргами щодо порушення встановленого порядку проведення розрахункових операцій частини суми застосованих штрафних санкцій», яким відтерміновано до 1 січня 2022 року обов’язкове застосування РРО (ПРРО) для ФОП – платників податку 2-4 груп, за виключенням деяких видів діяльності у сферах з істотними ризиками ухилення від оподаткування.