Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Підволочиській ДПІ навчали користуватися електронними сервісами

опубліковано 16 вересня 2021 о 10:28

У приміщенні Центру обслуговування платників Підволочиської ДПІ нещодавно проведено тренінг з платниками податків щодо роботи в Електронному кабінеті. Податківці рекомендували платникам податків отримувати послуги ЕЦП та подавати звітність в електронній формі.

Про інформацію, яку може отримати платник податків із сайту Державної податкової служби України розповіла головний держаний ревізор-інспектор Тернопільського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб Галина Горин.

Також обговорено питання щодо права громадян на одноразове (спеціальне) добровільне декларування, яке передбачене Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації  доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

Як роз’яснила податківець, скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням можуть фізичні особи – резиденти, у тому числі самозайняті особи, а також фізичні особи, які не є резидентами України, але які були резидентами на момент отримання (набуття) об’єктів декларування чи на момент нарахування (отримання) доходів,  за рахунок яких були отримані (набуті) об'єкти декларування, і які відповідно до Податкового кодексу України є чи були платниками податків, з 01 вересня 2021 року до 01 вересня 2022 року.

У ході діалогу обговорено законодавчі норми, що визначають перелік активів, які слід декларувати та які відомості слід зазначати в одноразовій спеціальній декларації, ставки та строки сплати збору з одноразового добровільного декларування, приклади заповнення форми одноразової добровільної декларації та порядок її подання через Електронний кабінет платника.