Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкова амністія: від А до Я

, опубліковано 02 вересня 2021 о 14:07

02 вересня 2021 року в приміщенні ЦОП Тернопільської ДПІ ГУ ДПС у Тернопільській області заступник начальника ДПІ – начальник відділу електронних сервісів на звітності Любов Воловоденко зустрілася із платниками податків. У розмові учасники зустрічі спілкувалися стосовно одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Любов Воловоденко зазначила, що відповідно до Закону України від 15 червня 2021 року № 1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» з 1 вересня 2021 року та до 1 вересня 2022 року громадяни мають право легалізувати своє майно та статки.

«Це можуть бути валютні цінності (крім коштів у готівковій формі), цінні папери, рухоме і нерухоме майно, в тому числі об'єкти незавершеного будівництва, частки (паї) у майні юридичних осіб, розміщені як в Україні, так і за кордоном, які були придбані до 1 січня 2021 року та в момент їхнього отримання підлягали оподаткуванню в Україні, але з них не були сплачені податки і збори, – наголосила представниця податкової інспекції. – Декларацію необхідно надати до Державної податкової служби України виключно в електронній формі через Електронний кабінет та сплатити до бюджету одноразовий збір у розмірі від 2,5 до 9 відсотків залежно від виду активів».