Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці та представники Микулинецької ОТГ обговорили актуальні питання

, опубліковано 22 липня 2021 о 14:29

Нещодавно відбулася зустріч працівників Тернопільського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування Головного управління ДПС у Тернопільській області зі землевпорядниками Микулинецької ОТГ. Учасники зустрічі розглянули питання щодо пошуку резервів наповнення місцевого бюджету, покращення ефективності адміністрування місцевих податків і зборів.

Вони акцентували увагу на тому, що земельна плата є одним із основних платежів, що наповнюють дохідну частину скарбниць громад. Тож необхідно подбати про належну сплату земельного податку/орендної плати як бізнесом, так і громадянами населених пунктів тероб’єднання. Учасники зібрання проаналізували шляхи погашення податкового боргу та легалізації заробітної плати.

Представники контролюючого органу розповіли, що перспективний розвиток територіальної громади та наповнення місцевого бюджету залежить не лише від розмірів прийнятих ставок майнових платежів, а й від подальшої спільної роботи. Зокрема, варто приділяти увагу проведенню інвентаризації земельних ділянок, повідомляти податкові відомства про здійснення громадянами господарської діяльності без державної реєстрації, використання нелегальної праці тощо.

Податківці також нагадали, що рішення про сплату майнових платежів сформовані та направлені платникам. Сплатити податки громадяни повинні впродовж 60 днів з дня вручення податкових повідомлень-рішень.

На завершення зустрічі прийняли одностайне рішення і надалі продовжувати діалог щодо розширення бази оподаткування та пошуку додаткових  резервів поступлень платежів.