Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Лановеччині під час зустрічі з головою територіальної громади обговорили основні напрями роботи щодо резервів надходжень до бюджету

, опубліковано 04 березня 2021 о 15:19

Нещодавно начальник Лановецької ДПІ Головного управління ДПС у Тернопільській області Володимир Горощук провів зустріч із очільником Борсуківської сільської територіальної громади.

На порядок денний зустрічі були винесені питання щодо специфіки наповнення дохідної частини бюджету громади, роботи з податковим боргом, подання громадянами декларацій про неоподатковані доходи за минулий рік, використання можливостей та переваг електронних сервісів ДПС та ряд інших.

Як зазначив начальник ДПІ, для успішного розвитку громади необхідно забезпечити стабільні надходження податків і зборів до її бюджету, зокрема земельного податку, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, єдиного та акцизного податків. Тому, громади мають бути зацікавлені у здійсненні на їхній території прозорої підприємницької діяльності.

Учасники окремо звернули увагу на необхідність активізації заходів у напрямку дотримання роботодавцями законодавства про працю, легалізації робочих місць, недопущення виплати заробітної плати у розмірі, меншому за встановлений законодавством мінімальний рівень. Не оминули і тему використання реєстраторів розрахункових операцій суб’єктами господарювання та повноти обліку розрахункових операцій.

Вони детально проаналізували ситуацію щодо погашення податкового боргу.

Податківець рекомендував представникам органів місцевого самоврядування сприяти в поширенні інформації серед мешканців громад про суми заборгованості та проводити відповідну роз`яснювальну роботу з платниками податків, зокрема, фізичними особами, щодо необхідності її сплати. Крім того, він інформував про зміни в законодавстві в частині прощення боргів (списання), відстрочення податкового боргу, загальна сума якого не перевищує 6080 гривень для платників податків – фізичних осіб, прощення фінансових санкцій за умови прискореної сплати основної суми податкового боргу платникам податків як фізичним, так і юридичним особам.

Представники податкової інспекції та місцевої влади  узгодили шляхи співпраці щодо зменшення заборгованості з податків та зборів.

На завершення заходу, лідер сільської територіальної громади зауважив, що проведення такої зустрічі, як ніколи актуальне саме сьогодні, коли питання виконання бюджету є вкрай важливим для новостворених тероб’єднань.