Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Нарада з головами сільських рад Чортківщини щодо наповнення місцевих бюджетів

опубліковано 21 липня 2020 о 10:26

У приміщенні адмінбудинку Чортківської райдержадміністрації під керівництвом голови райдержадміністрації Арсена Марчишака, за участю голови  Чортківської районної ради Віктора Шепети, відбулася нарада з головами об’єднаних територіальних громад, сільських рад. У заході взяв участь начальник Чортківського управління ГУ ДПС у Тернопільській області Руслан Цвігун.

Учасники зібрання ознайомились із ситуацією щодо стану поширення на території району гострої респіраторної хвороби COVID-19, підвели підсумки наповнення місцевих бюджетів за перше півріччя 2020 року та визначились із резервами їх надходжень до кінця року.

«Від наповнення дохідної частини місцевих бюджетів залежить добробут жителів територіальних громад, тому органи місцевого самоврядування повинні бути зацікавлені у пошуку резервів, створенню комфортних умов для місцевого бізнесу», – наголосив під час свого виступу начальник Чортківського управління ГУ ДПС у Тернопільській області Руслан Цвігун.  Посадовець окреслив коло проблемних моментів, для вирішення яких податківці та представники територіальних громад мають зайняти одностайну позицію. Адже протидія тіньовій зайнятості населення, боротьба із недобросовісними підприємцями на місцевому рівні сприятимуть додатковим надходженням до скарбниць.

На завершення виступу Руслан Цвігун додав, що податкова служба налаштована на відкритий і конструктивний діалог як  з бізнесом, так і з громадськістю. «Впевнений, що органи місцевого самоврядування активізують свою роботу щодо розширення резервів наповнення місцевих скарбниць, а ми, податківці, їм у цьому допоможемо через роз’яснювально-консультативну роботу», – підсумував він.