Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Збаразькій ДПІ Кременецького управління ГУ ДПС у Тернопільській області відбулась «гаряча лінія» з питань декларування громадянами доходів, отриманих у 2019 році

, опубліковано 27 квітня 2020 о 15:53

Сьогодні державні податкові інспекції, використовуючи усі методи, роз’яснюють порядок проведення деклараційної кампанії 2020 року, за якою окремі категорії громадян зобов’язані подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи за 2019 рік, визначити податкові зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб і військового збору та сплатити податки, інші мають право подати декларації для отримання податкової знижки.

Для того, щоб більш детально роз’яснити умови даної кампанії, на питання громадян відповідав начальник Збаразької державної податкової інспекції Роман Валецький.

Найбільше цікавили громадян питання щодо визначення податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб, про види доходів, які повинні бути задекларованими, хто зобов’язаний подавати податкову декларацію про доходи за минулий рік та хто має право подавати декларації для отримання податкової знижки, про терміни проведення деклараційної кампанії у 2020 році.

Під час спілкування Роман Валецький розповів про порядок та способи подання декларації про майновий стан і доходи та переваги при направленні податкової декларації засобами електронного зв’язку з використанням Електронного кабінету. Також громадянам роз’яснені деякі нюанси подання декларації. Так, наприклад, у разі надсилання податкової декларації поштою, платник податку зобов’язаний здійснити таке відправлення не пізніше ніж за 5 днів до закінчення граничного строку подання податкової декларації, а при поданні податкової декларації в електронній формі – не пізніше закінчення останньої години дня, в якому спливає такий граничний строк.

Під час телефонної розмови платники податків, які звернулися на «гарячу лінію», отримали відповіді на всі питання, які їх цікавили.