Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Декларуючи доходи, громадяни наповнюють місцеві бюджети

, опубліковано 28 лютого 2020 о 15:57

Днями у Підволочиській державній податковій інспекції Теребовлянського управління ГУ ДПС у Тернопільській області відбувся «круглий стіл» щодо декларування доходів громадян, отриманих у 2019 році. У його роботі взяли участь начальник Підволочиської ДПІ Олег Нагірний, перший заступник Підволочиського селищного голови Степан Мельничук, заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Іван Осадчук, головний державний  інспектор Підволочиської ДПІ Надія Рижак, головний спеціаліст  Теребовлянського управління Валентина Яблонська.

Під час зустрічі розглядали питання організації роботи в Підволочиській громаді з метою залучення до декларування широкого кола громадян, які минулоріч отримали доходи, з яких податок на доходи фізичних осіб не утримувався. Олег Нагірний наголосив, що потрібно залучити до оподаткування громадян, що мають у власному обробітку паї, сільськогосподарську техніку, якою надають послуги, або отримують доходи від оренди.

Учасники розглянули також питання щодо сплати податку на доходи фізичних осіб відокремленими підрозділами, що знаходяться на території громади. Адже це – втрати місцевого бюджету.

Окремо зупинились на проблемі сплати громадянами, які мають паїв, що знаходяться у власному обробітку, а фактично передані іншим особам в оренду без оформлення на це відповідних договорів. Від цього теж несе втрати місцевий бюджет та громада.

Під час зустрічі учасники також визначили дні виїзду в села громади для проведення роз’яснювальної роботи серед населення щодо декларування.