Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зборівські податківці розповіли представникам об’єднаних територіальних громад про декларування

, опубліковано 26 лютого 2020 о 14:33

Начальник Зборівської державної податкової інспекції Олег Берестецький провів засідання «круглого столу» із головами об’єднаних територіальних громад на тему «Особливості деклараційної кампанії 2020 року». Адже успішне проведення кампанії забезпечить додаткові надходження з податку на доходи фізичних осіб до місцевих бюджетів та підвищить добробут жителів громад.

Олег Берестецький нагадав, що цьогорічне декларування громадянами доходів, одержаних впродовж 2019 року, розпочалося з 1 січня і триватиме до 1 травня 2020 року.

Керівник податкової інспекції порадив не відкладати цей процес на останні дні деклараційної кампанії, а вже завітати до Центру обслуговування платників або ж вирішити ці питання в електронному форматі, попередньо звернувшись до субсайту ДПС.

Під час засідання «круглого столу» учасники обговорили деталі погашення податкового боргу до місцевого бюджету. Адже несплачені платежі – втрати бюджетів територіальних громад. Завдяки ж конструктивному діалогу з активом місцевого самоврядування податківці сподіваються на ефективну роботу щодо збільшення надходжень до місцевих скарбниць, оскільки громади у першу чергу мають бути зацікавлені у забезпеченні бюджетного процесу.

Відтак особливу увагу необхідно приділити пошуку резервів. Спільним завданням податківців та голів об’єднаних територіальних громад має стати забезпечення повного обліку земельних ділянок, нерухомості як житлової, так і нежитлової, а також збільшення надходжень до місцевих бюджетів.

Окрім того, йшла мова про необхідність належного оформлення найманих працівників та сплати ними податку на доходи фізичних осіб. Адже це – захист соціальних гарантій громадян: право на отримання соціальних пільг та виплат, гарантованих державою, особливо при нарахуванні та здійсненні перерахунків пенсій у подальшому.

У результаті зустрічі учасники вирішили активізувати спільну роботу з платниками, продовжити співпрацю та обмін інформацією, що забезпечить надходження податків і зборів у місцеві громади.