Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Найбільше звернень від громадян стосуються ухилення від сплати податків

опубліковано 16 жовтня 2023 о 10:30

Упродовж січня-вересня 2023 року до ГУ ДПС у Тернопільській  області надійшло 92 звернень громадян,  з яких 18 звернень надійшло засобами електронного зв’язку,  69 – поштою,  5 ­– від інших установ. 

Найчастіше громадяни звертаються з питаннями, які стосуються фінансової та податкової  політики, найпоширеніші з них: щодо інформування про ухилення від сплати податків та контрольно-перевірочна робота – 36 звернень (39 %), щодо сплати податків – 31 звернення (34 %), 8 звернень щодо відмови в отриманні реєстраційних номерів облікових карток платників податків (9%), та з інших питань 17 звернень (18%). 

За даний період ГУ ДПС у Тернопільській області розглянуто 87 письмових звернень (95 % від усіх звернень).

За результатами розгляду звернень: дано роз’яснення та вирішено позитивно – 73 звернення, 11 звернень – не підлягає розгляду відповідно до статті 8 Закону України «Про звернення громадян», 2 звернення повернуто авторові відповідно до ст.5 Закону України «Про звернення громадян» та 1 звернення пересилається за належністю відповідно до статті 7 Закону України «Про звернення громадян». 

По 5 зверненнях термін виконання в звітному періоді не настав. 

Порушень посадовими особами ГУ ДПС у Тернопільській області положень законодавства про звернення громадян, не вирішення порушених у зверненні громадянина обґрунтованих питань, які належать до компетенції посадових осіб, що призвело до повторних звернень, а також термінів надання відповідей на звернення громадян чи фактів ненадання відповідей не встановлено. 

Впродовж січня-вересня 2023 року надійшло  11 анонімних звернень.   Колективних  та масових звернень не надходило. 

За соціальним станом авторів звернень – соціальний стан не визначено. 

За категоріями авторів звернень від ветеранів війни та праці, багатодітних сімей та інших громадян, які потребують соціального захисту та підтримки , за звітний період надійшло 9 звернень.