Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Найчастіше громадяни звертаються до ДПС з інформацією про несплату податків

опубліковано 15 вересня 2023 о 15:02

     За  8 місяців  2023 року до ГУ ДПС у Тернопільській  області надійшло 79 звернень громадян,  з яких 16 звернень надійшло засобами електронного зв’язку,  35 – поштою, 22 – наручно, 5 – від інших установ та 1 звернення – засобами телефонного зв’язку.  

     Найчастіше громадяни звертаються з питаннями, які стосуються фінансової та податкової  політики, найпоширеніші з них: щодо інформування про ухилення від сплати податків – 35 звернень (44%), щодо сплати податків – 24 звернення (30%), 6 звернень щодо відмови в отриманні реєстраційних номерів облікових карток платників податків (8%), та  з інших питань – 14 звернень (18%). 

     За  даний період ГУ ДПС у Тернопільській  області розглянуто 72 письмових звернень (91 % від усіх звернень). За результатами розгляду звернень: дано роз’яснення та вирішено позитивно – 61 звернення,  11 звернень –  не підлягає розгляду відповідно до статті 8  Закону України «Про звернення громадян».  По 7 зверненнях термін виконання в звітному періоді не настав. 

     Порушень посадовими особами ГУ ДПС у Тернопільській області положень законодавства про звернення громадян, не вирішення порушених у зверненні громадянина обґрунтованих питань, які належать до компетенції посадових осіб, що призвело до повторних звернень, а також термінів надання відповідей на звернення громадян чи фактів ненадання відповідей не встановлено. 

     Впродовж  січня-серпня 2023 року надійшло 11 анонімних звернень. Колективних  та масових звернень не надходило. 

    За соціальним станом авторів звернень  ­–  соціальний стан не визначено.