Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

РЕКОМЕНДАЦІЇ щодо підготовки документів, які мають подавати інститути громадянського суспільства для участі в установчих зборах для формування складу Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Тернопільській області

опубліковано 08 грудня 2021 о 09:27

Для підтвердження участі в установчих зборах до Ініціативної групи інститути громадянського суспільства (далі – ІГС) надсилають заяву, складену у довільній формі, підписану уповноваженою особою керівного органу ІГС.

Зразок заяви ІГС наведено у додатку 1.

До заяви додаються:

•  прийняте у порядку, встановленому установчими документами ІГС, рішення про делегування для участі в установчих зборах представника, який одночасно є кандидатом на обрання до складу Громадської ради при Головному правлінні ДПС у Тернопільській області.

Таким рішенням може бути наказ керівника ІГС, засвідчений відповідною печаткою (у разі її наявності), протокол ради (правління) ІГС або протокол конференції (загальних зборів) ІГС, що визначається установчими документами (статутом, положенням, установчим договором тощо) інституту громадянського суспільства. Зразок протоколу засідання правління ІГС наведено у додатку 2;

заява делегованого представника ІГС з наданням згоди на обробку персональних даних відповідно до Закону України «Про захист персональних даних», підписана ним особисто. Зразок заяви наведено у додатку 3;

біографічна довідка делегованого представника ІГС із зазначенням його прізвища, імені, по батькові, числа, місяця, року і місця народження, громадянства, посади, місця роботи, посади в інституті громадянського суспільства, відомостей про освіту, наявність наукового ступеня, трудову та/або громадську діяльність, контактної інформації (поштової адреси, номера телефону, адреси електронної пошти (за наявності).

Інформація, наведена у довідці, повинна розкривати основні ділові та професійні якості делегата для участі в установчих зборах.  Зразок біографічної довідки наведено у додатку 4;

відомості про результати діяльності ІГС (проведені заходи, дослідження, надані послуги, реалізовані проекти, виконані програми, друковані видання, подання відповідному органу виконавчої влади письмових обґрунтованих пропозицій і зауважень з питань формування та реалізації державної, регіональної політики у відповідній сфері та інформування про них громадськості, річний фінансовий звіт (за наявності) тощо) протягом шести місяців до дати оприлюднення органом виконавчої влади повідомлення про формування складу Громадської ради. Зразок наведено у додатку 5

відомості про місцезнаходження та адресу електронної пошти ІГС, номер контактного телефону. Зразок наведено у додатку 6. ;

мотиваційний лист делегованого представника ІГС, в якому наводяться мотиви бути обраним до складу Громадської ради та бачення щодо роботи у такій раді;

• фото делегованого представника інституту громадянського суспільства, а також посилання на офіційний сайт ІГС, сторінки у соціальних мережах (за наявності).

Заяви ІГС та делегованого ним представника подаються у паперовому або електронному вигляді. Інші документи надсилаються в електронному вигляді.

Документи надаються на паперових носіях особисто до 29.12.2021 року (включно) за адресою: вул. Білецька, 1, м. Тернопіль, 46003 та в електронному вигляді на адресу tr.press@tax.gov.ua.

Відповідальною особою за організацію прийому документів є завідувач сектору інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Тернопільській області, секретар Ініціативної групи з підготовки установчих зборів для формування Громадської ради при Головному правлінні ДПС у Тернопільській області Наталія Сорока.

Упродовж усього періоду прийому документів зацікавлені особи та організації можуть отримати консультації щодо порядку прийому та оформлення документів за номером телефону 0352 43-46-01. 

Звертаємо увагу! Відповідно до рішення Ініціативної групи з формування нового складу Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Тернопільській області до складу Громадської ради можуть бути обрані представники ІГС зі статусом юридичної особи. Діяльність ІГС повинна бути пов’язана з економічною, юридичною, податковою сферами або міжнародною діяльністю у вищевказаних сферах.

Крім цього, відповідно до Постанови КМУ № 996, незалежно від наявності місцевих осередків (відокремлених підрозділів, філій, представництв, місцевих організацій тощо) для участі в установчих зборах ІГС може делегувати одного представника, який одночасно є кандидатом на обрання до складу Громадської ради.

До складу Громадської ради не можуть бути обрані представники інститутів громадянського суспільства, які є народними депутатами України, депутатами Верховної Ради Автономної Республіки Крим та місцевих рад, посадовими особами органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим та місцевого самоврядування.

Членство у Громадській раді є індивідуальним.

У разі виявлення невідповідності встановленим Постановою № 996 вимогам надісланих ІГС документів, Ініціативна група інформує про це ІГС з пропозицією щодо їх усунення.

Додаткові матеріали