Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про податки та роботу податкової служби дізналися тернопільські школярі

, опубліковано 22 квітня 2024 о 16:03

Нещодавно у Тернопільській ЗОШ №4 відбувся освітній хакатон, в рамках якого школярі прослухали цікаву й пізнавальну лекцію на податкову тематику. Так, основи податкових знань для семикласників школи презентував начальник територіального відділу організації роботи управління організації роботи ГУ ДПС у Тернопільській області Василь Бохенок. 

Під час освітнього заходу учні дізналися історію виникнення податків, їх функції та види, отримали загальне уявлення про структуру Головного управління ДПС у Тернопільській області та про сучасні електронні сервіси, які доступні для громадян та бізнесу. З метою формування високої податкової культури у дітей Василь Бохенок під час лекції звернув увагу на важливості сплати податків для функціонування держави, а також на добровільній сплаті податків та перевагах цього процесу.

Упродовж лекції учасники хакатону із зацікавленням слухали виступ та ставили чимало запитань про податки, які їх цікавили. 

Виховання податкової культури у майбутніх платників – невід’ємна складова роботи ГУ ДПС в області. З цією метою для учнів та студентів тернопільських навчальних закладів постійно проводяться освітні лекції й презентації, а також екскурсії Музеєм податкової служби та Центром обслуговування платників.