Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про податкову звітність громадських організацій розповіли на вебінарі

, опубліковано 17 січня 2024 о 12:28

Нещодавно відбувся вебінар щодо податкової звітності неприбуткових організацій. Детальні роз’яснення щодо звітування благодійних, громадських та інших неприбуткових організацій для учасників заходу надали фахівчині Головного управління ДПС у Тернопільській області – заступниця начальника управління – начальниця відділу адміністрування податку на прибуток, неприбуткових установ і організацій та спрощеної системи оподаткування управління оподаткування юридичних осіб Ольга Кондратюк та головна державна інспекторка цього ж відділу Галина Теличин. 

Так, податківиці роз’яснили, що громадські, благодійні та інші організації після включення їх до Реєстру неприбуткових установ та організацій не є платниками податку на прибуток підприємств. Неприбуткові підприємства, установи та організації подають звіт про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації та річну фінансову звітність за встановленою формою.

Також фахівчині розповіли про структуру звітних документів та терміни їх подання, приділивши увагу аналізу законодавчої бази, яка регулює процес звітування та визначає конкретний перелік документів.

Учасники заходу мали можливість поставити запитання, на які отримали детальні роз’яснення.

Захід відбувся в рамках проєкту «Зміцнення спроможності ОГС у західних областях України», який реалізовує ГО «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» за підтримки ІСАР Єднання у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства».