Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

УРАВЛІННЯ ПО РОБОТІ З ПОДАТКОВИМ БОРГОМ

опубліковано 17 березня 2023 о 14:17

УРАВЛІННЯ ПО РОБОТІ З ПОДАТКОВИМ БОРГОМ 

Керівництво 

Начальник управління – МАНАСТИРСЬКИЙ Михайло Олександрович 

Заступник начальника управління – начальник відділу організації стягнення боргу та роботи з безхазяйним майном – МАРУЩАК Петро Орестович 

Заступник начальника управління – начальник відділу супроводження судових спорів щодо банкрутства та стягнення заборгованості – РАЦИН Роман Романович

Основні завдання та функції  

1. Погашення податкового боргу, недоїмки зі сплати єдиного внеску та заборгованості з інших платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи. 

2.   Розстрочення, відстрочення та реструктуризації грошових зобов’язань та/або податкового боргу, а також недоїмки із сплати єдиного внеску.

3. Забезпечення стягнення сум простроченої заборгованості суб’єктів господарювання перед державою (обласною радою чи міською територіальною громадою) за кредитами (позиками), залученими державою (обласною радою чи міською територіальною громадою) або під державні (місцеві) гарантії, а також за кредитами з бюджету (включаючи плату за користування такими кредитами (позиками) та пеню) в порядку, визначеному  Податковим кодексом України або іншим законом, включаючи погашення такої заборгованості за рахунок майна цього суб’єкта господарювання. 

4. Застосування адміністративного арешту (арешту) майна платників податків та/або зупинення видаткових операцій на їх рахунках у банку.

5. Виявлення, облік, зберігання, оцінка, розпорядження безхазяйним майном, а також іншим майном, що переходить у власність держави.

6. Організація та ведення позовної роботи, спрямованої на забезпечення надходження податків, зборів та інших платежів до бюджетів та державних цільових фондів.

7. Надання допомоги у стягненні податкового боргу в міжнародних правовідносинах за запитами компетентних органів іноземних держав.

Структура управління по роботі з податковим боргом

Відділ моніторингу та інформаційно-аналітичного забезпечення 
Відділ організації стягнення боргу та роботи з безхазяйним майном
Відділ погашення боргу з фізичних осіб та заборгованості з ЄСВ 
Відділ супроводження судових спорів щодо банкрутства та стягнення заборгованості
Кременецький сектор по роботі з податковим боргом 
Чортківський відділ по роботі з податковим боргом
Контактні  дані

Телефон: (0352) 43-46-35

Електронна пошта: tr.official@tax.gov.ua