Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Електронні сервіси ДПС. Відеоурок 1: Як отримати електронний цифровий підпис

опубліковано 16 липня 2021 о 09:18




Головне управління ДПС у Тернопільській області розпочинає серію відео уроків, присвячених користуванню електронними сервісами Державної податкової служби.

У першому відеоуроці начальник територіального відділу електронних сервісів Головного управління ДПС у Тернопільській області Ігор Задорожний розповість, як отримати електронний цифровий підпис, адже він необхідний для початку користування електронними послугами.

На сьогодні існує понад 30 кваліфікованих надавачів електронних довірчих послуг (ЕДП). Це як комерційні, так і державні установи. У нашому випадку – це інформаційно-довідковий департамент ДПС України. Метою діяльності ІДД ДПС є безкоштовне надання ЕДП органам державно влади, місцевого самоврядування, підприємствам, установам, організаціям усіх форм власності, іншим суб’єктам господарської діяльності та фізичним особам. Основними перевагами електронно-цифрового підпису, отриманого у  ІДД ДПС є:

  1. Безкоштовність послуги.
  2. Термін чинності ЕЦП, який складає два роки з моменту їх формування.
  3. Можливість продовження терміну дії ЕЦП без повторного візиту до відокремлених пунктів  надавача електронних довірчих послуг ІДД ДПС.

Як отримати цифровий підпис, дивіться у відеоуроці.