Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Шляхи протидії тіньовій зайнятості обговорили під час засідання робочої групи

, опубліковано 17 червня 2022 о 10:24

Основні напрями організації роботи щодо протидії використанню незадекларованої найманої праці в умовах воєнного стану обговорювали сьогодні учасники робочої, представники відомств та соціальні партнери Управління Держпраці в Тернопільській області. У заході взяв участь заступник начальника Головного управління ДПС у Тернопільській області Петро Якимчук.

Під час засідання зазначили, що з початку бойових дій відбулося значне скорочення кількості працівників, тривають процеси внутрішньої та зовнішньої міграції громадян. Війна внесла корективи і в діяльність суб'єктів господарювання, частина з яких вимушено припинила чи призупинила діяльність. Така ситуація зумовила зростання рівня неформальної економіки та незадекларованої праці.

Тож учасники зібрання прийняли рішення максимально спрямувати спільні зусилля на проведення заходів із запобігання поширенню неофіційних трудових відносин. Вони наголосили на важливості дотримання вимог законодавства про працю в частині легалізації заробітної плати працівників, забезпечення їхніх прав на здорові та безпечні умови праці, на відпочинок, на загальнообов’язкове державне соціальне страхування тощо.

«Сьогодні, коли держава потребує як збройної, так і фінансової підтримки, кожен із нас у своїй сфері діяльності повинен докладати максимум зусиль для її Перемоги», – підсумували присутні.