Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про боротьбу з корупцією – у дайджесті від НАЗК

опубліковано 11 жовтня 2024 о 10:55

Відділ з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДПС у Тернопільській області інформує про те, що стежити за подіями у сфері протидії корупції в Україні стане простіше. Щотижня Національне агентство з питань запобігання корупції (далі – НАЗК) збирає ключові новини про реформи, які роблять державу ефективнішою для громадян та наближають українське законодавство до міжнародних стандартів. Дайджест публікується українською та англійською мовами. Він буде корисний передусім для фахівців, які працюють у міжнародному середовищі, та іноземних партнерів, які цікавляться прогресом реформ в Україні.

Прогрес у протидії та запобіганні корупції необхідний для розвитку України як демократичної держави та майбутнього члена ЄС. За останні 10 років Україна досягла значних успіхів, отримавши 36 балів в Індексі сприйняття корупції у 2023 році. Цей показник є результатом антикорупційних реформ, спрямованих на підвищення доброчесності, прозорості та ефективності державного управління.

НАЗК щотижня збирає найважливіші новини про реформи, розслідування, нові закони, опитування, рейтинги, дослідження тощо. Зокрема, розповідає про впровадження нових інструментів у сферах верховенства права, державних інвестицій та закупівель, підзвітності державних службовців, а також цифровізації державних послуг, що дозволяють підвищувати їхню ефективність та запобігати зловживанням. Особливу увагу приділяє узгодженню українського законодавства із законодавством ЄС у відповідних сферах та підзвітності використання міжнародної допомоги. 

Задля представлення різних точок зору в дайджестах зібрана та проаналізована інформація від українських державних органів, зокрема антикорупційних, а також неурядових організацій, активістів, журналістів-розслідувачів, аналітичних центрів та міжнародних медіа.

Дайджест доступний на сайті НАЗК та в соціальних мережах. Бажаючі отримувати дайджест безпосередньо на свою поштову скриньку, пишіть на: press@nazk.gov.ua.