Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Заходи з погашення податкового боргу обговорили на нараді

, опубліковано 27 вересня 2024 о 13:46

У Головному управлінні ДПС у Тернопільській області відбулася нарада щодо підвищення ефективності виконання заходів, спрямованих на погашення податкового боргу. Так, згідно з національною стратегією доходів покращення ситуації із погашенням податкового боргу планується насамперед  за рахунок запровадження технічних інновацій при стягненні до бюджетів коштів із рахунків платників, відкритих у надавачів платіжних послуг, а також оптимізації балансу робочого часу працівників органів ДПС, витрат бюджетних коштів та часу необхідних для доставки платіжних інструкцій у паперовому вигляді.

Як зазначив в. о. начальника ГУ ДПС в області Руслан Цвігун, оптимізація процедури стягнення коштів із банківських рахунків боржників планується шляхом переходу від заповнення паперової форми платіжної інструкції та зміни способу її доставки (нарочно/оператором поштового зв’язку) до формування платіжної інструкції в електронному вигляді та електронної взаємодії при направленні платіжних інструкцій на стягнення коштів із рахунків боржників.

«Створення та впровадження сучасних цифрових рішень податкового адміністрування – це одна з основних стратегічних цілей ДПС на найближчий час», – додала заступниця начальника ГУ ДПС у Тернопільській області Марія Мельник.