Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про зручне використання електронних сервісів податкової говорили онлайн

, опубліковано 26 вересня 2024 о 12:02

Нещодавно у Головному управлінні ДПС у Тернопільській області відбулася Інтернет-конференція спільно з інформаційним порталом 0352.ua на тему «Обирайте електронні сервіси ДПС». З платниками онлайн спілкувався начальник управління податкових сервісів Головного управління ДПС у Тернопільській області Руслан Крисоватий.

Під час годинного спілкування розглянуто актуальні питання та роз’яснено усю важливу інформацію стосовно даної теми. Державна податкова служба України підтримує всі проєкти щодо побудови цифрової держави, а також працює на зміцнення доброчесності та довіри до контролюючих органів через удосконалення та розширення податкових сервісів і послуг, що надаються податковим органом.

Сучасні електронні сервіси ДПС дозволяють отримати необхідну інформацію, довідки, консультації, подати податкову та іншу звітність без особистих візитів до контролюючих органів.

Багато дописувачів цікавилися, де можна переглянути податкові сервіси. У відповідь Руслан Крисоватий скерував на вебпортал ДПС, вхід до якого здійснюється за посиланням https://tax.gov.ua, там функціонує багато електронних сервісів, які можуть бути корисними для користувачів. 

Найбільш поширені – це «Електронний кабінет», за допомогою якого платники можуть отримувати послуги від податкової служби в режимі онлайн; «Дізнайся більше про свого бізнес-партнера» – для перевірки потенційних бізнес-партнерів щодо сумлінності сплати податків до бюджету; «Кваліфікований надавач електронних довірчих послуг» – для отримання безкоштовного  кваліфікованого електронного підпису; «Пульс» – для повідомлення про неправомірні дії чи бездіяльність (можливі корупційні ризики) посадових осіб ДПС та її територіальних органів; «Онлайн навчання», у якому платники можуть отримати корисну інформацію з податкової тематики; «Калькулятор для обчислення сум податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та плати за землю з фізичних осіб», який надає можливість громадянам самостійно здійснювати на вебпорталі ДПС розрахунок сум зазначених податків. 

Цікавив багатьох «Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс (ЗІР)», який дозволяє отримувати відповіді з податкової тематики у будь-який час та зручний для користувача спосіб та багато інших сервісів. 

Йшлося й про мобільний застосунок «Моя податкова», адже і він надає багато можливостей, наприклад, отримати інформацію про адресу реєстрації, об’єкти оподаткування, борг та отримані ППР, направити запит на отримання відомостей про суми виплачених доходів, подати Податкову декларацію про майновий стан і доходи (податкова знижка), переглянути інформацію про стан розрахунків з бюджетом, подати Заяву до Реєстру волонтерів, отримати повідомлення від контролюючого органу тощо.

Під час онлайн-спілкування платники податків, що брали участь у Інтернет-конференції, отримали відповіді на усі запитання, які їх цікавили.