Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Запитували у ДПС про доступні та зручні сервіси щодо сплати податків, зборів, інших платежів та єдиного внеску

, опубліковано 08 серпня 2024 о 09:38

Питанням здійснення розрахунків платників податків з бюджетом була присвячена «гаряча лінія», під час якої заступниця начальника управління – начальниця відділу обліку платежів та зведеної звітності управління економічного аналізу Головного управління ДПС у Тернопільській області Марія Кужда відповіла на запитання платників податків.

Посадовиця розповіла додзвонювачам про новації у законодавстві, пов`язані зі сплатою/поверненням платежів, та їх практичне застосування, про удосконалення процесів ведення обліку платежів та про створення відповідних сервісів. Звернула увагу на відкриття Казначейством бюджетних рахунків відповідно до змін у класифікації доходів бюджету та реквізити таких рахунків. 

Ознайомила додзвонювачів із порядком заповнення реквізитів платіжної інструкції під час сплати бюджетних/небюджетних платежів та порядком повернення платежів з бюджету. Запитували додзвонювачі й про отримання Витягу щодо стану розрахунків платників з бюджетами та сплати єдиного внеску і про механізм сплати платежів з використанням єдиного рахунку.

Під час годинного спілкування також було роз’яснено важливість правильного заповнення платіжних інструкцій та використання актуальних реквізитів для уникнення помилок при сплаті податків.

Окрім того, податківиця роз`яснила, які податкові сервіси платники податків можуть отримати за допомогою Електронного кабінету або мобільного застосунку «Моя податкова». 

Завжди мати під рукою інформацію про нараховані податки можна, якщо стати активним користувачем мобільного застосунку «Моя податкова». Зі свого телефону можна дізнатися про стан розрахунків із бюджетом у будь-який час. Через мобільний застосунок «Моя податкова» можна не лише отримати інформацію, а сплатити податки дистанційно.

Додзвонювачі отримали фахові відповіді на всі запитання щодо заявленої тематики.