Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Майже 98 відсотків всіх суб’єктів господарювання Тернопільщини подають звітність в електронному вигляді

, опубліковано 19 квітня 2024 о 10:41

Упродовж січня-березня цього року платниками податків Тернопільської області подано 497 304 податкових декларації. З них 485 214 декларацій подано в електронному вигляді, що складає 97,6 відсотків від загальної кількості.

Зокрема, по юридичних особах відсоток подання звітності в електронному вигляді склав 99 відсотків, а по фізичних особах – 95,7 відсотка.

Наголошуємо, що в електронній формі податкову декларацію можна подати на сайті Державної податкової служби України в особистому електронному кабінеті платника податків. 

Для зручності платників податків ДПС в особистому електронному кабінеті розміщено електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи», що надає можливість часткового автоматичного передзаповнення декларації на підставі даних Державного реєстру фізичних осіб – платників податку та відомостей про обʼєкти нерухомого чи рухомого майна. 

Електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи»  дозволяє сформувати податкову декларацію та подати її до контролюючого органу з копіями первинних документів, у т. ч. для використання права на податкову знижку.