Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Пізнавальна екскурсія для школярів відбулася в Головному управлінні ДПС області

, опубліковано 12 січня 2024 о 10:44

Днями учні Тернопільської ЗОШ №10 і директор школи Андрій Газилишин завітали до Головного управління ДПС у Тернопільській області на екскурсію.

Під час лекції-екскурсії школярі ознайомилися із історією виникнення податків, особливостями їх функціонування та становленням податкової системи на різних етапах історичного розвитку нашої держави, а також з діяльністю обласного податкового відомства, з його сьогоденням та минулим.

Спершу гості установи поринули в історію виникнення податкової служби на всіх етапах її формування у Музеї податкової служби Тернопільщини. Він уже понад 10 років функціонує в приміщенні відомства. Студенти з допитливістю розглядали експонати музею, серед яких, окрім документів та архівних фото, є також обчислювальна техніка різних періодів, паперові гроші, монети. Головна державна інспекторка сектору інформаційної взаємодії ГУ ДПС в області Інеса Мендрунь продемонструвала відвідувачам музею типове робоче місце податківця 50-х років минулого століття, форму працівників податкової, точну срібну копію старовинної гривні 11-13 століть, а також розповіла цікаві факти про податкову службу Тернопільщини на різних історичних етапах її творення.

Після цього юні гості податкової завітали до Центру обслуговування платників Тернопільської ДПІ, де ознайомилися із його роботою.