Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустрічі з громадськістю – у податковому відомстві Тернопільщини

, опубліковано 30 жовтня 2023 о 14:04

Сьогодні відбулася робоча зустріч в. о. начальника Головного управління ДПС у Тернопільській області Руслана Цвігуна та заступниці начальника ГУ ДПС у Тернопільській області Марії Мельник із президенткою громадської організації «Партнерство.» Галиною Василевською.

На зустрічі обговорили чимало актуальних питань оподаткування, зокрема умови отримання податкової знижки за орендну плату за договором оренди житла (квартири, будинку), оформленим відповідно до вимог чинного законодавства, фактично сплачених платником податку, який має статус внутрішньо переміщеної особи.

Податківці наголосили, що розмір такої знижки не може перевищувати (у розрахунку на календарний рік) 30 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня звітного (податкового) року.

Також обговорили оподаткування благодійної допомоги. Так, якщо дохід у вигляді благодійної допомоги, виплачується благодійниками, у тому числі благодійниками – фізичними особами, які внесені до Реєстру волонтерів антитерористичної операції та/або здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації на користь фізичних осіб, то сума такої допомоги не включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податків, за умов дотримання вимог Податкового кодексу України.