Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 230 млн грн податку на нерухоме майно отримали місцеві бюджети Тернопільщини

, опубліковано 24 жовтня 2023 о 10:42

Упродовж 9 місяців цього року власники податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплатили до місцевих бюджетів Тернопілля 230,3 млн гривень. Це на 134,4 млн грн, тобто більш ніж удвічі, ніж у січні-вересні минулого року.

Основна сума сплаченого платежу припадає на власників нерухомості – фізичних осіб. Вони спрямували на розвиток територіальних громад краю 121,8 млн грн податку на нерухоме майно, що на 110,6 млн грн більше, ніж у січні-вересні 2022 року.

Юридичні особи перерахували за нерухомість протягом 9 місяців року108,5 млн грн цього платежу. Торік сума була на 23,8 млн грн меншою.

Нагадаємо, надходження від податку на нерухоме майно у повній сумі спрямовуються до місцевих бюджетів, тож є одним з важливих бюджетоформуючих платежів громад. Ставка податку на нерухомість встановлюється органами місцевого самоврядування залежно від типу об’єктів та їх місцезнаходження у відсотках до мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня звітного року, та не може перевищувати 1,5 відсотка за квадратний метр.