Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про відновлення обов’язку подання декларацій розповіли працівникам ГУ ДПС

, опубліковано 19 жовтня 2023 о 15:50

Працівники відділу з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДПС у Тернопільській області провели навчальний семінар для фахівців відомства щодо відновлення декларування доходів держслужбовців.

Так, вони роз’яснили правила застосування нових норм Закону України № 3384-ІХ, який набрав чинності 12 жовтня 2023 року, яким відновлено обов’язок подання декларацій, повідомлень про суттєві зміни у майновому стані, повідомлень про відкриття валютного рахунку у банку-нерезиденті, а також повноваження Національного агентства з проведення повних та спеціальних перевірок. 

Цим Законом визначено нові категорії декларантів, а також тих, кому відтерміновано строки подання декларацій. 

Особливу увагу під час практикуму приділили питанню вилучення декларацій певних категорій службовців з публічної частини Єдиного державного реєстру декларацій. Так, не відображатимуться у відкритому доступі декларації громадян, які залучені до захисту держави, перебувають на тимчасово окупованих територіях чи виконують службові повноваження в зоні проведення активних бойових дій. 

Також на семінарі начальник управління персоналу Галина Сокаль розповіла присутнім, що з набранням чинності Законом відновлюється й процедура спеціальних перевірок стосовно осіб, які претендують чи призначені на відповідні посади у період дії воєнного стану.