Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Куди повідомляти про корупцію в ДПС

, опубліковано 10 жовтня 2023 о 11:21

Наказом Національного агентства з питань запобігання корупції від 31.08.2023 №190/23 «Про початок роботи Єдиного порталу повідомлень викривачів» (далі – НАЗК, наказ № 190/23) з 00 год. 00 хв. 06.09.2023.

Крім того, наказом НАЗК № 190/23 затверджено черговість підключення організацій до Порталу. 

ДПС увійшла до третьої черги підключення, яке здійснюватиметься протягом 90 робочих днів з дати початку роботи Порталу. Територіальні органи ДПС можуть бути підключені до порталу протягом 120 робочих днів з дати початку роботи Порталу (четверта черга), однак виключно після підключення до Порталу безпосередньо ДПС. 

Порядок підключення організацій до Порталу визначений у розділі VI Порядку ведення Єдиного порталу повідомлень викривачів, затвердженого наказом НАЗК від 03.01.2023 № 1/23, зареєстровано в Міністерстві юстиції України 05.01.2023 за №22/39078. 

У той же час, до моменту підключення організацій до Порталу в організаціях продовжують приймати повідомлення через канали повідомлень, створені до прийняття рішення НАЗК про початок роботи Порталу. 

Така позиція викладена у Роз'ясненнях НАЗК № 3 від 31.08.2023 «Щодо отримання та розгляду повідомлень про можливі факти корупційних або пов'язаних з корупцією правопорушень, інших порушень Закону України «Про запобігання корупції». 

Із зазначеними та іншими роз'ясненнями Національного агентства, а також іншою корисною інформацією, зокрема щодо роботи з уповноваженими підрозділами (особами) із запобігання та виявлення корупції, роботи з викривачами, дізнатися більше про Портал тощо можна на платформі «База знань» офіційного вебсайту Національного агентства https:Uwiki.nazk.gov.ua

Окрім цього, вкотре інформуємо про те, що до ГУ ДПС повідомлення про корупцію можуть надходити:

-  через офіційний субсайт ГУ ДПС у Тернопільській області;

-  з використанням засобів поштового зв’язку, на адресу: 46003, м. Тернопіль, вул. Білецька, 1;

- з використанням спеціальної скриньки для повідомлень про корупцію, яка знаходиться у внутрішній частині входу в адміністративне приміщення ГУ ДПС (поза межами відео-спостереження);

- на електронну адресу уповноваженого підрозділу ГУ ДПС tr.szk25@tax.gov.ua (крім звернень громадян та запитів на отримання публічної інформації);

- під час особистого прийому громадян керівництвом та безпосередньо із службовими особами відділу з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДПС (інформація про порядок запису на прийом, а також графік особистого прийому розміщуються на офіційному вебпорталі ДПС);

- у письмовому вигляді та/або засобами телефонного зв’язку через працівників уповноваженого підрозділу ГУ ДПС (контактний телефон: 0352-43-46-19).