Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Шумській ДПІ відбулася зустріч з платниками податків

, опубліковано 01 червня 2023 о 15:34

Нещодавно начальниця Шумської ДПІ ГУ ДПС у Тернопільській області Ірина Зазуля провела зустріч з платниками податків, під час якої розповіла про порядок застосування РРО, ПРРО та подання повідомлення за формою 20-ОПП. Як зазначила посадовиця, платники єдиного податку 2,3,4 групи, які проводять готівкові розрахункові операції зобов’язані використовувати касові апарати. При цьому зазначила, що суб’єкти господарювання мають право обирати вид РРО для проведення розрахунків з покупцями: або класичний касовий апарат, або програмний РРО, в залежності від особливостей діяльності. Як альтернативу касовим апаратам, можна застосовувати програмний РРО – безкоштовний сервіс від податкової служби.

Начальниця Шумської ДПІ розповіла як зареєструвати програмне РРО та як його використовувати при здійсненні розрахунків з покупцями.

Крім цього розповіла, що платники зобов’язані повідомляти податкову службу про всі наявні об’єкти оподаткування, чи ті об’єкти, що пов’язані з оподаткуванням. Для цього їм слід подати повідомлення за формою 20-ОПП. В даному документі зазначаються як власні, так і орендовані об’єкти, зокрема: магазини, кафе, земельні ділянки, нерухоме та рухоме майно, офісні, складські, виробничі приміщення, транспорт, місце продажу товарів.

Щоб повідомити податкову службу про об’єкти оподаткування, у платника податку є 10 днів з моменту його реєстрації як суб’єкта господарювання, якщо ж з’являється новий об’єкт, то про нього також необхідно інформувати впродовж 10 днів з моменту його появи.

Подати форму 20-ОПП платники податків можуть в електронній формі за допомогою «Електронного кабінету платника». За словами Ірини Зазулі, подання повідомлення 20-ОПП є ще й необхідною умовою для реєстрації ПРРО.

На завершення зустрічі керівник відомства розповіла про порядок заповнення декларації про майновий стан і доходи з метою отримання податкової знижки; про отримання довідок про доходи чи відсутність заборгованості; отримання нового ідентифікаційного номера, у зв’язку зі зміною облікових даних.