Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про трансфертне ціноутворення розповіли на вебінарі

, опубліковано 24 травня 2023 о 15:44

Сьогодні в Головному управлінні ДПС у Тернопільській області відбувся вебінар на тему «Трансфертне ціноутворення: особливості контролю в умовах воєнного стану». Дізнатися про суть трансфертного ціноутворення, принципи, що лежать в його основі, операції, які мають визначення «контрольовані», та особливості контролю в умовах воєнного стану мали можливість усі платники, які приєдналися до семінару на платформі Zoom. Лекторами виступили начальниця відділу трансфертного ціноутворення ГУ ДПС у Тернопільській області Ольга Буць та головний державний інспектор відділу трансфертного ціноутворення ГУ ДПС у Тернопільській області Вікторія Грицаюк.

Так, Ольга Буць, нагадала, що трансфертне ціноутворення – це певна система, за допомогою якої можливо встановити справедливу вартість товарів і послуг або ж вартість інших об’єктів, які визначаються Податковим кодексом України як об’єкти контрольованих операцій.

Зазначила, що операція вважається контрольованою, коли відповідає наступним двом критеріям:

1.                  Загальний дохід платника податку на прибуток за річний звітний період більше, ніж 150 млн гривень.

2.                  Розмір операції платника податку на прибуток з кожним окремим контрагентом за річний звітний період більше, ніж 10 млн гривень.

Також розповіла про критерії за якими можна визначити, чи є операція контрольованою чи ні. 

Лектори звернули увагу на термінах подання звіту про контрольовані операції та штрафних санкціях, у разі не подання звітності.

Наприкінці заходу спеціалістки ГУ ДПС в області відповіли на усі питання, що цікавили платників.