Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про надходження до місцевих бюджетів розповів у інтерв’ю Руслан Цвігун

, опубліковано 20 квітня 2023 о 16:48

Із журналістами «Суспільне. Тернопіль» про стан наповнення бюджетів Тернопільщини поспілкувався в.о. начальника Головного управління ДПС у Тернопільській області Руслан Цвігун. Він розповів медійникам, що у першому кварталі 2023 року до бюджетів місцевих територіальних громад надійшло 1,9 млрд грн податків і зборів, що контролюються органами ДПС, запланований розпис доходів виконано на 120,5%, понадпланові надходження склали 323,5 млн гривень.

Також у інтерв’ю Руслан Цвігун пояснив, що збільшення доходів місцевих громад в поточному році, в першу чергу, залежатиме від стабільного економічного розвитку бізнесу. З іншого боку – від ефективної роботи органів місцевого самоврядування, і головне, рівня їх співпраці та взаємодії з бізнесом та іншими органами влади.

Цікавило журналістів й питання релокованих на Тернопільщину підприємств.

«За минулий рік в нашу область перереєструвалось 182 суб’єкти господарювання, за 3 місяці цього року – 68. Найбільше до нас мігрувало платників Київської та м. Києва (81), Луганської (34), Херсонської (24), Харківської (17) областей. Щодо видів їх діяльності, то найбільше – 74 СГД торговельної галузі, 33 – ІТ галузь, 31 – надання консультаційних, юридичних, рекламних послуг, є також промислові підприємства та інші. За минулий рік цими підприємствами сплачено до бюджетів місцевих громад 2,3 млн грн, а в цьому лише за 3 місяці уже 2,9 млн грн», – зазначив Руслан Цвігун.