Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У січні податківці Тернопільщини виявили 26 порушень у здійсненні роздрібної торгівлі алкоголем та тютюном

, опубліковано 23 лютого 2023 о 11:25

На території Тернопільської області здійснюють діяльність 16 підприємств-виробників підакцизної продукції, які є платниками акцизного податку до Державного бюджету України. Впродовж січня цього року вони сплатили до державної скарбниці майже 7,9 млн грн акцизного податку. 

Щодо роздрібної торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами та пальним, то у січні податківці Тернопільщини провели 21 перевірку суб’єктів господарювання, які здійснюють таку діяльність. За результатами проведених перевірок встановлено 26 порушень Найчастіше порушення стосувалися реалізації алкогольних напоїв без марок акцизного податку встановленого зразка, їх було 7, а також роздрібної  торгівлі тютюновими виробами  з полиць самообслуговування, таких порушень було 5. До порушників застосували фінансові санкції на суму 227, 9 тис. гривень.

Крім цього, у січні анульовано 36 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та 31 – на право здійснення роздрібної торгівлі тютюновими виробами. 

На початок лютого цього року кількість діючих ліцензій становить 4490, з них – 2313 ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та 2077 – на право здійснення роздрібної торгівлі тютюновими виробами.