Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Завершено роботу з технічною місією Податково-бюджетного департаменту МВФ

опубліковано 03 лютого 2023 о 14:43

З 30 січня по 3 лютого 2023 року спільна делегація Міністерства фінансів України та Державної податкової служби України, на чолі із заступником Міністра фінансів Світланою Воробей та в. о. Голови ДПС Тетяною Кірієнко, працювала з технічною місією Податково-бюджетного департаменту Міжнародного валютного фонду над питаннями податкової політики та податкового адміністрування.

Відбулася низка зустрічей, під час яких було розглянуто поточну ситуацію у сфері податкового адміністрування в Україні, обговорено результати роботи Служби у 2022 році в умовах воєнного стану, законодавчі ініціативи у сфері оподаткування. Зокрема, мова йшла про впроваджені заходи, які дозволили  в умовах російської агресії забезпечити роботу ДПС, підтримати діяльність платників податків.

ДПС представила напрями реформування служби у 2023 році,  запровадження єдиної електронної системи адміністрування. Зокрема, мова йшла про стратегії впровадження електронного аудиту (Е-аудит), електронної простежуваності за обігом алкогольних напоїв, тютюнових виробів (Е-акциз), удосконалення процесу управління комплаєнс-ризиками та заходів щодо зниження ризиків порушення доброчесності.

Спільні напрацювання в ході місії підтвердили правильність стратегічного вектору. Заплановані реформи сприятимуть максимальній підтримці діяльності сумлінних платників, що, в свою чергу, сприятиме стабільності державного бюджету та забезпечить надійний резерв для післявоєнного відновлення і відбудови нашої країни, її  інвестиційної привабливості.

«Ми вдячні нашим міжнародним партнерам за їх допомогу, досвід та підтримку у реформуванні податкової служби. Навіть в умовах воєнного стану ми рухаємось на шляху змін, ДПС реалізує низку проєктів відповідно до сьогоднішніх викликів та потреб наших платників. Впевнена, що той досвід та пропозиції, які ми отримали в межах цього візиту, дозволять нам поступово імплементувати кращі міжнародні практики та європейські стандарти в  процеси організації своєї роботи та в систему податкового адміністрування в цілому», – зазначила Тетяна Кірієнко.