Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбувся онлайн-семінар із тергромадами щодо новацій податкового законодавства

, опубліковано 02 лютого 2023 о 15:43

Головне управління ДПС у Тернопільській області регулярно проводить спільні заходи із регіональним офісом програми «U-LEAD з Європою» в Тернопільській області. Сьогодні відбувся черговий онлайн-семінар для фінансистів територіальних громад, а також посадовців місцевого самоврядування, які задіяні в процесі наповнення місцевих бюджетів. Темою заходу стали новації податкового законодавства та їх вплив на бюджети територіальних громад у 2023 році.

Зі вступним словом семінар відкрив в. о. начальника Головного управління ДПС у Тернопільській області Руслан Цвігун. Він зазначив, що для податкової служби важлива взаємодія з громадськістю та представниками тергромад і місцевого самоврядування. 

«Така співпраця завжди дає позитивний результат в плані підвищення податкової культури населення та бізнесу, а відповідно й наповненні місцевих скарбниць і, як наслідок, наявності коштів для розвитку інфраструктури територіальних громад краю», – додав Руслан Цвігун, після чого передав слово лекторам – фахівцям ГУ ДПС у Тернопільській області. Основні теми, які цікавили слухачів – мінімальне податкове зобов’язання, зміни в нарахуванні та сплаті місцевих податків, зміни в акцизному податку, питання податкового боргу та інші. Крім цього, учасникам семінару нагадали про початок деклараційної кампанії – 2023.