Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Для школярів провели екскурсію Музеєм податкової служби

, опубліковано 27 січня 2023 о 15:29

Під час вивчення курсу «Фінансова грамотність» дев’ятикласники Тернопільської загальноосвітньої школи №10 разом із директором школи Андрієм Газилишиним відвідали з екскурсією Музей податкової служби Тернопільщини. Він уже декілька років діє в Головному управлінні ДПС у Тернопільській області, і за цей час у ньому побували учні та студенти багатьох освітніх закладів Тернопільщини.

Серед експонатів музею – і обчислювальні прилади минулого, і оригінальні грошові знаки, а ще цікаві документи та фотографії щодо оподаткування в різні епохи. Знайшлося місце і роботам переможців конкурсу «Податки очима дітей», який був першим соціальним проєктом податкової служби, а також стендам із фотографіями робочих буднів та свят працівників податкової різних років.

Школярів ознайомили з минулим та сьогоденням податкової служби, з її традиціями та досягненнями. Крім цього, вони мали можливість потримати руках унікальну копію старовинної української гривні, виготовлену зі срібла.

Під час екскурсії з учнями поспілкувався в. о. начальника Головного управління ДПС у Тернопільській області Руслан Цвігун. Він відзначив, що співпраця відомства з молоддю для відомства надзвичайно важлива.

На завершення школярі зробили спільне фото та залишили позитивні відгуки про відвідини ДПС у книзі побажань та відгуків.

ідобразити розрахунок мінімального зобов’язання за податковий (звітний) рік (ідентифікатор J0138305), та розрахунок частки сільськогосподарського товаровиробництва (ідентифікатор J0303309).