Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбулася робоча зустріч податківців із представниками лісгоспів

, опубліковано 14 грудня 2022 о 16:05

У Головному управлінні ДПС у Тернопільській області відбулася зустріч керівництва й фахівців податкової служби області та представників лісових господарств області. Основне питання, яке розглядалося на заході – законодавчі вимоги до ліквідації платників податків та відповідного порядку зняття з обліку платників податків, адже після ухвалення постанови Кабміну про реформування лісової галузі лісогосподарські підприємства України об’єднуються в єдине державне лісогосподарське підприємство.

На зустрічі були присутні в. о. начальника ГУ ДПС у Тернопільській області Руслан Цвігун, заступниця начальника ГУ ДПС у Тернопільській області Марія Мельник, фахівці податкової служби, а також представники Бережанського, Кременецького й Чортківського лісових господарств.

Руслан Цвігун, зокрема, зазначив, що з метою прискорення проведення перевірок та завершення процедур ліквідації підприємств, що належать до сфери управління Держлісагентства, потребує проведення роз’яснювальних заходів щодо законодавчих вимог до порядку зняття з обліку платників податків. Так, з метою проведення документальних перевірок та зняття з обліку як платників податків підприємств, що належать до сфери управління Держлісагентства, необхідно забезпечити вжиття вичерпних заходів передбачених нормативно-правовими та законодавчими актами, що регламентують порядок припинення юридичної особи. Зокрема, звільнення/переведення усіх найманих працівників, проведення розрахунків по заробітній платі та сплата відповідних податків/зборів; затвердження передавальних актів; звернення до суду по справах, що перебувають на оскарженні з метою зміни позивача на його правонаступника; подання ліквідаційного балансу; закриття рахунків  у фінансових установах та інших.

Наприкінці зустрічі Марія Мельник запевнила, що Головне управління ДПС у Тернопільській області сприятиме вирішенню усіх проблемних питань, які виникатимуть в процесі припинення підприємств, що належать до сфери управління Держлісагентства та оперативному зняттю з податкового обліку.