Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про використання генераторів представниками малого бізнесу йшлося на зустрічі із підприємцями

, опубліковано 14 грудня 2022 о 14:44

Використання генераторів при здійсненні підприємницької діяльності – актуальне питання, яке турбує багатьох. Саме цій темі був присвячений захід для представників малого бізнесу Тернопільщини, який відбувся за ініціативи громадської організації «Файне.Юа».

Про сплату екологічного податку при використання генераторів присутнім на заході розповіла начальниця відділу адміністрування рентної плати та екологічного податку, місцевих податків і зборів з юридичних осіб та розгляду звернень управління оподаткування юридичних осіб ГУ ДПС у Тернопільській області Оксана Мартинович. Вона, зокрема, зазначила, що відповідно до норм Податкового Кодексу України платниками екологічного податку є суб’єкти господарювання, юридичні особи, що не провадять господарську (підприємницьку) діяльність, бюджетні установи, громадські та інші підприємства, установи та організації, під час впровадження діяльності яких здійснюються викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднення.

«Тобто, якщо встановлені стаціонарні генератори, то потрібно отримати дозвіл на викиди в атмосферне повітря та відповідно сплачувати екологічний податок. Якщо ж це невеликий переносний генератор, то він не вважається стаціонарним джерелом забруднення», – деталізувала Оксана Мартинович.