Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Представники податкової служби та міської влади провели зустріч з питань сплати майнових податків

, опубліковано 11 листопада 2022 о 14:50

Сьогодні відбулася робоча зустріч щодо сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, та земельного податку. Участь у заході взяли в.о. начальника Головного управління ДПС у Тернопільській області Руслан Цвігун, заступник міського голови Тернополя Ігор Крисоватий, директорка Тернопільської дирекції «Укрпошта» Любов Гринчишин, а також фахівці податкової служби та міської ради.

Обговорили, зокрема, заходи для вручення податкових повідомлень-рішень платникам податків – фізичним особам та труднощі, які виникають при цьому.

Як зазначив Руслан Цвігун, податковими органами Тернопільщини відповідно до вимог Податкового кодексу України проведено нарахування сум податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, та плати за землю (земельний податок та орендна плата за землю) громадянам області.

«Нагадаю, після отримання такого повідомлення-рішення громадяни мають 60 днів, протягом яких повинні здійснити оплату майнових податків. Проте не обов’язково чекати повідомлення-рішення, адже усі нарахування відображаються в онлайн-сервісі «Електронний кабінет». Для користуванням сервісом платнику потрібно лише мати електронний цифровий підпис», – пояснив Руслан Цвігун.

На завершення зустрічі присутні обговорили подальші спільні дії задля належної сплати платниками майнових податків, адже вони є одними з основних надходжень до місцевих бюджетів.