Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Нарахування сум майнових податків кожен може перевірити самостійно в Електронному кабінеті

, опубліковано 10 листопада 2022 о 15:19

Податковими органами Тернопільщини відповідно до вимог Податкового кодексу України проведено нарахування сум податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, та плати за землю (земельний податок та орендна плата за землю) громадянам області. На даний час здійснюються заходи для вручення податкових повідомлень-рішень платникам податків – фізичним особам.

Податкові повідомлення-рішення, адресовані контролюючим органом платнику податків, надсилаються за адресою (місцезнаходженням, податковою адресою – місцем проживання, за яким особу беруть на облік як платника податків у контролюючому органі) платника податків і відображаються в Електронному кабінеті.

З різних причин чимало платників не отримують поштою податкових повідомлень-рішень щодо сум нарахованих податкових зобов’язань, та їх неотримання не означає, що можна проігнорувати сплату.  

Саме в Електронному кабінеті надано онлайн доступ до сформованих податкових повідомлень-рішень щодо сум нарахованих податкових зобов’язань для фізичних осіб з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, транспортного податку та плати за землю.

Також за необхідністю в Електронному кабінеті за допомогою сервісу «Стан розрахунків з бюджетом» фізичні особи можуть сплатити податки, збори, платежі та перевірити розрахунки сум податкових зобов’язань.

Сервіс «Електронний кабінет»:

- працює за допомогою персональних комп’ютерів та смартпристроїв;

- працює цілодобово (у т.ч. у святкові та вихідні дні);

- без встановлення програмного забезпечення;

- працює безкоштовно;

- вхід до особистого кабінету здійснюється за наявності ЕЦП будь-якого АЦСК;

- отримання інформації відбувається в режимі онлайн;

- дає можливість не відвідувати ЦОП;

- економить час;

- дає доступ до відкритої інформації без ЕЦП.

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою https://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний веб-портал ДПС.