Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тернопільські податківці провели зустріч із бізнесом та громадськістю з питань реєстрації і блокування податкових накладних

, опубліковано 07 листопада 2022 о 16:53

Зміни до Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, які внесені Постановою КМУ від 12.10.2022 № 1154, – такою була тема онлайн-зустрічі, що відбулася сьогодні в Головному управлінні ДПС у Тернопільській області.

Із вступним словом до присутніх на заході представників бізнес-спільноти, громадських організацій та практикуючих бухгалтерів звернувся в. о. начальника Головного управління ДПС у Тернопільській області Руслан Цвігун.

Він зазначив, що оскільки тема блокування податкових накладних постійно викликає чимало запитань у бізнес-спільноти, фахівці Головного управління ДПС у Тернопільській області вирішили детально роз’яснити усі нюанси та новації, а також відповісти на наявні проблемні питання.

«Як бачимо на практиці, останні зміни не лише вирішили ряд питань, але й стали проблемними для бізнесу. Тим не менш, податкова служба готова докласти усіх зусиль, щоб бізнес міг працювати комфортно і без зайвих проблем», – запевнив Руслан Цвігун.

Фахівці податкової служби області також звернули увагу присутніх на дотриманні порядку подання Таблиць даних та пояснень до них з метою подальшого упередження зупинки реєстрації податкових накладних платників реального сектору економіки.

Окрім того, учасникам семінару нагадали, що в податковій службі області функціонує Комунікаційна податкова платформа, на яку може звернутися будь-який платник чи представник громадського об’єднання, для оперативного вирішення питань, у тому числі й щодо розблокування податкових накладних. Для цього необхідно написати звернення на електронну адресу tr.ikc@tax.gov.ua , в якому необхідно чітко зазначити суть проблеми чи викласти пропозиції, а також залишити дані для зворотного зв’язку. У швидкі терміни адресату буде запропоновано механізм вирішення проблеми.