Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У своїх зверненнях громадяни цікавляться контрольно-перевірочною роботою та інформують про ухилення від сплати податків

, опубліковано 08 вересня 2022 о 16:16

За січень-серпень 2022 року до ГУ ДПС у Тернопільській  області надійшло 40 звернень громадян, 10 з яких – засобами електронного зв’язку та 30 – поштою.

Найчастіше громадяни звертаються з питаннями, які стосуються контрольно-перевірочної роботи, таких звернень зафіксовано 15, та щодо інформування про ухилення від сплати податків – 13 звернень. Ще 12 звернень стосуються інших питань.

Станом на 31 серпня  ГУ ДПС у Тернопільській  області розглянуто 35 письмових звернень (87,5 % від усіх звернень). За результатами розгляду дано роз’яснення та вирішено позитивно 30 звернень, 2 – повернено авторові відповідно до ст. 5 ЗУ «Про звернення громадян, 3 – не підлягають розгляду відповідно до статей 8 і 17 Закону України «Про звернення громадян».  По 5 зверненнях термін виконання в звітному періоді ще не настав.

Порушень посадовими особами ГУ ДПС у Тернопільській області положень законодавства про звернення громадян, не вирішення порушених у зверненні громадянина обґрунтованих питань, які належать до компетенції посадових осіб, що призвело до повторних звернень, а також термінів надання відповідей на звернення громадян чи фактів ненадання відповідей не встановлено.

Впродовж 8 місяців 2022 року надійшло  3 анонімних звернення. Колективних  та масових звернень не надходило.