Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ситуацію із заборгованістю з ЄСВ обговорили на нараді

, опубліковано 19 серпня 2022 о 09:55

Станом на початок серпня заборгованість зі сплати єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування по Тернопільській області становить 106,6 мільйона гривень. У свою чергу в результаті вжитих заходів в рахунок погашення заборгованості з початку року надійшло 15,7 млн. гривень.

З метою забезпечення ефективної взаємодії органів ДПС та пенсійного фонду щодо погашення боргу з єдиного внеску у Головному управлінні ДПС у Тернопільській області відбулася робоча нарада за участі фахівців ГУ ДПС в області та представників Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області. На нараді були присутні заступниця начальника Головного управління ДПС у Тернопільській області Марія Мельник та начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області Ігор Москалик.

Головна тема заходу – активізація співпраці щодо зменшення податкового боргу із ЄСВ, оскільки саме своєчасна сплата єдиного соціального внеску гарантує громадянам право на соціальний захист. Зокрема захищені соціальні гарантії для кожного на випадок безробіття, нещасних випадків чи професійних захворювань, гідне пенсійне забезпечення та інші виплати, що є запорукою зростання добробуту та гарантією соціального захисту населення.

«Зменшення податкового боргу загалом та заборгованості з єдиного соціального внеску – пріоритетні напрямками роботи як податкової, так і пенсійної служби. Саме у конструктивному діалозі ми можемо скоординувати наші дії, окреслити коло проблемних питань та спільно визначити шляхи їх вирішення», – зауважила Марія Мельник.