Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Тернопільщині платники податків зареєстрували майже 9,5 тисяч касових апаратів

, опубліковано 16 серпня 2022 о 10:03

Станом на початок серпня платники податків області зареєстрували 9481 реєстратор розрахункових операцій. З них 5252 – програмних РРО та 4229 – класичних.

Активними користувачами касової техніки у своїй діяльності є приватні підприємці. Так, вони зареєстрували 2442 класичних касових апаратів та 3985 ПРРО. Підприємства та компанії наразі користуються 98 звичайними РРО та 202 програмними.

Лише у липні 2022 року платниками податків Тернопільщини зареєстровано 83 звичайні реєстратори та 207 програмних реєстраторів розрахункових операцій.

Принагідно нагадуємо, що суб’єкт господарювання самостійно, виходячи з власних потреб, обирає вид РРО (програмний та/або апаратний), засобами якого здійснюється реєстрація розрахункових операцій відповідно до вимог Закону України від 06.07.1995 року №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Основними аргументами на користь ПРРО є переваги від його застосування, а це: вільний вибір для суб’єктів господарської діяльності;  відсутність посередників (еквайєра, центрів сервісного обслуговування); відсутність експертизи для комерційних ПРРО; пристосованість для будь якого пристрою, що підтримує операційну систему Windows, Android (можна встановити на смартфон, планшет, комп’ютер чи інший будь-який ґаджет, який має операційну систему та підключення до Інтернет); онлайн реєстрація в контролюючому органі; виключно електронний документообіг; безкоштовність (програмне рішення ДПС).