Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбувся семінар із територіальними громадами Тернопілля щодо податків під час війни

, опубліковано 28 липня 2022 о 15:29

Сьогодні відбувся семінар в онлайн-форматі на тему: «Зміни у податковому законодавстві та порядок сплати податків у період воєнного стану». Захід провели фахівці Головного управління ДПС у Тернопільській області спільно із регіональним офісом Програми «U-LEAD з Європою». Участь у семінарі взяли фінансисти територіальних громад області, а також посадовці місцевого самоврядування, які задіяні в процесі наповнення місцевих бюджетів.

Зі вступним словом до присутніх на початку онлайн-заходу виступив заступник начальника Головного управління ДПС у Тернопільській області Петро Якимчук.

«Із запровадженням воєнного стану відбулося чимало змін у податковому законодавстві, тож представникам тергромад варто їх усі знати і розуміти. Фахівці нашого відомства завжди готові допомогти у роз’ясненні нюансів податкового законодавства, адже це усе сприяє нашій спільній меті – наповненні місцевих бюджетів», – звернувся до учасників семінару Петро Якимчук.

Серед головних питань, які цікавили представників тергромад, були: порядок постановки на облік та сплати податків релокованими підприємствами, нарахування земельного податку у 2022 році, нарахування та сплата ЄСВ під час простою, особливості роботи онлайн-сервісів ДПС у період дії воєнного стану та інші.

Фахівці ГУ ДПС в рамках інформаційної кампанії «Виходь на світло» також звернули увагу присутніх на важливості легального працевлаштування і дотримання норм трудового законодавства.