Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Реєстрація ФОП платником єдиного податку

, опубліковано 06 квітня 2022 о 11:36

Головне управління ДПС у Тернопільській області інформує, що платники податків мають право подавати заяви про застосування спрощеної системи оподаткування після 1 квітня 2022 року. Це передбачено нормами Закону України від 24.03.2022 №2142 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства на період дії воєнного стану», який вступив у дію 5 квітня 2022 року.

Починаючи з 1 квітня 2022 року, такі суб’єкти господарювання будуть зареєстровані платниками єдиного податку третьої групи за ставкою 2 відсотки доходу з наступного робочого дня після подання заяви.

Для новостворених зареєстрованих в установленому законом порядку суб’єктів господарювання термін для подання заяви становить 10 днів з дня державної реєстрації. Такі суб’єкти господарювання вважаються платниками єдиного податку третьої групи з дня їх державної реєстрації.

До внесення змін Законом України №2142, діючі суб’єкти господарювання могли подати заяву не за 15 днів до кварталу переходу, а до останнього числа місяця, що передує періоду переходу у «спецгрупу». І тоді з 1 числа такого наступного місяця вони перебували вже у відповідній групі «спрощенки».