Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

При порушенні реалізації товарів у сфері роздрібної торгівлі податкова служба області буде негайно реагувати

, опубліковано 23 березня 2022 о 10:09

Головне управління ДПС у Тернопільській області у зв’язку із змінами, внесеними Законом України № 2120-IX від 15 березня 2022 року «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» повідомляє про зняття мораторію на проведення фактичних перевірок.

Інформуємо, що працівники податкової служби проводитимуть обстеження суб’єктів господарювання, які здійснюють реалізацію товарів першої необхідності (продуктів харчування, засобів особистої гігієни, лікарських засобів, медичних препаратів, тютюнових виробів, пального тощо).

У ході обстежень звертатиметься увага на відсутність цінників на товар, що реалізується, необґрунтоване завищення цін на товари, що мають істотну соціальну значущість, тютюнові вироби, пальне, та відмову у можливості проведення розрахунків у безготівковій формі за допомогою банківських платіжних засобів, а також продаж алкогольних напоїв попри заборону.

При виявленні порушень під час зазначених обстежень, та/або отриманих скарг (заяв) від споживачів буде прийнято рішення щодо проведення фактичної перевірки таких суб’єктів господарювання.

Тож ГУ ДПС у Тернопільській області просить споживачів товарів (послуг) інформувати про виявлені порушення у сфері роздрібної торгівлі за тел. 0-800-501-007 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів) або 0977205473.