Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підприємства Тернопільщини сплатили втричі більше податку на прибуток

, опубліковано 16 березня 2022 о 12:17

Організації, товариства та компанії Тернопільської області упродовж січня-лютого цього року до бюджетів усіх рівнів сплатили 57,6 млн грн податку на прибуток підприємств. Порівняно з аналогічним періодом минулого року це на 36,4 млн грн або 172 відсотки більше. Фактична сплата перевищила очікувані надходження і склала 299 відсотків або плюс 38,4 млн гривень.

До державної скарбниці за два місяці цього року надійшло 51,3 млн грн, а до місцевих – 6,3 млн грн податку на прибуток підприємств.

Упродовж першої половини березня юрособи нашого краю вже перерахували до Зведеного бюджету України 88,2 млн грн, з яких 78,9 млн грн отримав держбюджет, а 9,3 – тергромади.

На 326,1 тис. грн більше, ніж торік, суб’єкти господарювання Тернопільщини сплатили частини чистого прибутку (доходу) господарських організацій. Надходження цього платежу за два місяці склали 1,2 млн грн: 514,8 тис. грн – до державного бюджету та 638 тис. грн – до місцевих.

В умовах несприятливих економічних тенденцій через воєнні дії саме якісне адміністрування податкових платежів покликане забезпечити своєчасне наповнення бюджету. Підприємства прислухалися до прохання податкового відомства сплачувати податки наперед, аби уникнути фінансового колапсу.

До того ж, як повідомили у Тернопільській ОДА, економіка Тернопільщини нарощує потужності. Адже вже 40 підприємств з областей, де ведуться бойові дії, подали заявки на розміщення у Тернопільській області. 11 підприємств вже обрали локації та перевозять свої виробничі потужності.

Головне управління ДПС у Тернопільській області щиро дякує суб’єктам господарювання, які, сплачуючи податки, підтримують свою державу та забезпечують життєдіяльність економічних процесів у нашій країні.