Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

При Головному управлінні ДПС у Тернопільській області створено нову Громадську раду

, опубліковано 27 січня 2022 о 16:58

Сьогодні, 27 січня 2022 року, в Головному управлінні ДПС у Тернопільській області з дотриманням усіх карантинних засторог відбулись установчі збори для формування Громадської ради.

Інститути громадянського суспільства делегували 16 представників, які за рішенням ініціативної групи з підготовки установчих зборів для формування Громадської ради при ГУ ДПС у Тернопільській області рекомендовані для участі в установчих зборах з формування складу дорадчо-консультативного органу.

Рішенням установчих зборів одноголосно затверджено склад Громадської ради.

У новому складі представники громадськості Тернопільщини провели перше засідання, під час якого обрали голову, заступників та секретаря.

Крім цього, учасники новоствореної Громадської ради поспілкувалися з начальником Головного управління ДПС у Тернопільській області Михайлом Яциною, який розповів про результати роботи ДПС області у 2021 році та про податкові новації.

«Торік платники податків нашого краю сплатили до Державного бюджету України понад 4,8 млрд грн податків і зборів. Майже половину надходжень складає податок на додану вартість. Другим за значимістю в наповненні державної скарбниці є податок на прибуток підприємств. Суттєво зросли торік і надходження акцизного податку. На мільярд гривень більше, ніж у 2020 році, податків і зборів отримали торік тергромади Тернопільщини. Адже у січні-грудні 2021 року податкові надходження до місцевих бюджетів склали майже 5,8 млрд гривень», – констатував очільник ГУ ДПС.

Таке успішне завершення року – результат продуктивної співпраці податкової служби з органами місцевого самоврядування та конструктивного діалогу із бізнесом, переконаний Михайло Яцина. Адже упродовж 2021 року фахівці податкової служби області забезпечували ефективне адміністрування платежів, надавали якісні послуги платникам, лідери територіальних громад дбали про розширення джерел надходжень, а бізнес-спільнота відповідально поставилась до сплати податкових платежів. 

«Новий, 2022 рік, для нас розпочався з активної роз’яснювальної роботи, особистих зустрічей із малим бізнесом, буквально особистого донесення податкових законодавчих змін до платника. Особливо це стосується порядку застосування реєстраторів розрахункових операцій. Адже з січня 2022 року їх зобов’язані застосовувати платники єдиного податку другої-четвертої груп, які проводять готівкові операції. Найбільше це питання хвилювало підприємців першої групи, оскільки вони вважали, що дана новація теж їх стосується. Проте на сьогодні є чітке розуміння даного питання», – продовжив головний податківець області.

На завершення засідання учасники намітили план роботи Громадської ради на 2022 рік.