Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В телеефірі обговорили новації та нюанси використання реєстраторів розрахункових операцій

, опубліковано 24 січня 2022 о 13:13

Про те, які зміни відбулися з 1 січня 2022 року щодо використання реєстраторів розрахункових операцій, хто з підприємців повинен використовувати в своїй діяльності касові апарати, а хто може не використовувати, йшлося на зйомках чергового випуску телепередачі «Консультація онлайн» телеканалу «Тернопіль 1». Про нюанси використання РРО/ПРРО глядачам телеканалу розповів заступник начальника – начальник відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Тернопільській області Роман Валецький.

Під час телепередачі обговорили ряд питань щодо використання класичних та програмних РРО. Зокрема, Роман Валецький розповів про те, яка різниця між реєстратором розрахункових операцій і програмним реєстратором; чи може підприємець, який використовує класичний касовий апарат, встановити собі ще й програмний РРО; чи потрібно підприємцю разом з використанням РРО здійснювати облік товарних запасів; а також про інші особливості застосування РРО та ПРРО.

«Кожен підприємець сам вирішує, використовувати йому класичний касовий аппарат чи програмний РРО, а також використовувати на різних точках продажу товарів чи надання послуг населенню декілька РРО та ПРРО. ДПС України дає можливість скористатися безкоштовним програмним забезпеченням для використання ПРРО, також є перелік відповідальних осіб, які можуть проконсультувати суб’єкта господарювання», – пояснив Роман Валецький.