Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Із легальних доходів жителі Тернопільщини перерахували понад 5,3 млрд грн податку на доходи фізичних осіб

, опубліковано 17 січня 2022 о 10:12

Торік жителі Тернопільщини зі своїх офіційних доходів сплатили понад 5,3 млрд грн податку на доходи фізичних осіб, який є основним джерелом наповнення місцевих бюджетів.

«Відрадно, що попри нелегкі економічні умови, в яких нам довелося жити і працювати минулоріч, надходження цього платежу зросли на 23 відсотка порівняно з січнем-груднем 2020 року або на 985,9 млн грн більше», – зазначив в.о. начальника Головного управління ДПС у Тернопільській області Сергій Бабій.

Із загальної суми даного податку місцеві скарбниці отримали майже 4 млрд грн податку, а це «плюс» 743,8 млн грн до 2020 року. До державного бюджету наші краяни перерахували 1,3 млрд грн платежу, що на 242,1 млн грн більше, ніж позаторік.

«Варто зазначити, що в доходах обласного бюджету податок на доходи фізичних осіб займає понад 80 відсотків і є основним джерелом їх зростання, а відповідно і фінансового забезпечення територіальних громад, розвитку їхньої інфраструктури», – розповів Сергій Бабій. На думку посадовця, резерви додаткових надходжень податку, насамперед, пов’язані зі збільшенням офіційно працевлаштованого населення та підвищенням середньої зарплати, легалізацією її реального рівня.