Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Наповнення бюджетів, податковий борг та новації податкового законодавства обговорили на нараді

, опубліковано 29 грудня 2021 о 10:25

У Головному управлінні ДПС у Тернопільській області в форматі відеозв’язку відбулася робоча нарада за участю заступника начальника Головного управління ДПС в області Петра Якимчука, фахівців обласного податкового відомства та керівників ДПІ.

Головними питаннями, що обговорили учасники наради, були стан наповнення місцевих бюджетів, шляхи погашення податкового боргу з місцевих податків, а також новації законодавства.

Як зауважив на нараді Петро Якимчук, наразі в області спостерігається позитивна динаміка щодо зростання місцевих надходжень, проте роботу щодо погашення наявного у платників податкового боргу потрібно максимально активізувати.

«Станом на початок грудня до місцевих бюджетів Тернопільщини платники податків перерахували майже 5,2 млрд грн платежів. Порівняно з січнем-листопадом 2020 року сплата зросла на 961,2 млн грн або на 23 відсотки», – розповів заступник начальника податкового відомства.

Також на нараді обговорили кампанію одноразового (спеціального) добровільного декларування активів громадян, обов’язковість використання РРО/ПРРО усіма підприємцями крім «єдинщиків» першої групи з 1 січня 2022, а також порядок ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб підприємців, у тому числі платників єдиного податку. Згадали і про Закон України від 03.06.2021 № 1525-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо скасування оподаткування доходів, отриманих нерезидентами у вигляді виплати за виробництво та/або розповсюдження реклами, та удосконалення порядку оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання нерезидентами електронних послуг фізичним особам».